Nieuws/Entertainment
1434773
Entertainment

Ze zien graag een trouwprogramma met Rogier

Kijkers voelen zich massaal bedonderd

Gordon

Gordon

Wekenlang hadden ze meegeleefd, de kijkers van de succesvolle trouwshow Gordon gaat trouwen... maar met wie?. Succesvol in termen van kijkcijfers tenminste, met gemiddeld 1,5 miljoen kijkers per aflevering. Maar de ontknoping maakt al die trouwe kijkers van de oprechte zoektocht naar liefde woedend. Was het wel zo oprecht, vragen ze zich nu af.

Gordon

Gordon

Gordon zelf heeft meerdere malen uitgesproken dat hij dit programma met alle goede intenties is aangegaan. Hij vond het spannend om meer van zichzelf te laten zien, maar wilde oprecht zoeken. En dat heeft hij ook gedaan, zegt hij zelf over zijn huwelijkskeuze. „Ik heb met mijn hart gekozen.” Maar kijkers slikken het niet.

LEES HIER EXCLUSIEF HET INTERVIEW OVER WAAROM GORDON NIET TROUWDE: „Sorry. Ja, sorry, ik heb het echt geprobeerd. Ik heb mijn best gedaan om er iets van te maken.”

Zij leefden massaal mee met Gordon en de deelnemers. Vooral de laatste weken, toen de strijd tussen ’bakfietsvader’ Rogier en of ’mooiboy’ Manuel bleek te gaan, had half Nederland wel een advies voor de tv-persoonlijkheid. De meesten raadden hem aan voor Rogier te kiezen, daar zagen ze eindelijk een stabiele toekomst voor Gordon weggelegd. Die honderdduizenden kijkers zaten dan ook vanavond gespannen op de bank. Hoezeer zij meeleefden, blijkt wel uit tweets als „Inmiddels maak ik me drukker om met wie Gordon gaat trouwen, dan met wie ik zelf ga trouwen”.

Al het meeleven ten spijt, natuurlijk ging Gordon zijn eigen weg. Maar dat wordt hem nu niet in dank afgenomen. „Heb het gevoel dat heel Nederland 8 weken voor de gek is gehouden. Alles voor de kijkcijfers.” En Hester, die al weken keek, laat op Twitter weten dat ze aan de drank gaat na deze ontknoping. „Wat een deceptie. Moet me nu bezatten. Ik heb namelijk wéken van mijn leven verspild aan deze poppenkast!”

Afgewezen Rogier: „Jammer dat hij helemaal geen keuze heeft kunnen maken”

Overigens gunnen de meeste kijkers Rogier nog steeds een goede man. Er komen verzoeken om volgend jaar een programma voor hem te maken en tientallen aanbiedingen om nu maar ’als de wiedeweerga een leuke man voor Rogier te zoeken’.