Nieuws/Entertainment
1434833743
Entertainment

Tim Hofman en team belaagd tijdens opnames BOOS

Tim Hofman en zijn team werden dinsdag verjaagd uit een wijk in Capelle aan de IJssel, terwijl zij bezig waren met opnames voor het YouTube-programma BOOS. Dit meldt de presentator op Twitter.

„Niks ernstigs hoor, maar als pers (nul met rellen te maken, draaiden gewoon BOOS) verjaagd worden uit een wijk door shit gooien, omcirkelen en steeds meer vrienden erbij halen voelt heel on-Nederlands. Jammer wel, gek sfeertje”, twittert Tim.

Hij voegt daar aan toe: „Lesje democratie hier, lesje vrije pers = vrij land daar. Aan de bedrand, op school. Kijk maar ff joh.” Ook plaatst hij foto’s waarop te zien is dat er een groepje jongens bij elkaar staan en een - auto, vermoedelijk van het team - besmeurd is.

Wanneer iemand hem vraagt wat hij met on-Nederlands bedoelt, antwoordt hij: „Je leest verkeerd. Het voelt als iets wat niet hier gebeurt, maar in Rusland, China of Turkije.”

Volgens een woordvoerster van BnnVara werd hun auto omsingeld door zo'n vijftien mensen die de auto bekogelden met eieren en zorgden voor een ’dreigende sfeer’. „Gelukkig kon het team wegrijden en hebben zij later hun opnamedag elders kunnen vervolgen”, aldus de zegsvrouw.

Het is voor de presentator niet de eerste keer dat zijn team verjaagd wordt. Zo liep Tim in 2017 een gebroken kaak op, nadat een boze vastgoedbaas en zijn zoon hem en een cameraman mishandelde. De vastgoedbaas kreeg van de politierechter daarvoor een werkstraf van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk.