Nieuws/Entertainment
1439738
Entertainment

’Ik vond het niet spectaculair en een beetje saai’

Anouk zet twee eigen Voice-talenten uit team

Anouk

Anouk

Anouk gaat met één talent minder naar the knock-outs van The Voice of Holland. Ze liet in de aflevering van vrijdagavond twee talenten tegelijk uit haar team vallen. Anouk vond het optreden van Nikita Pellencau (18) en Nina ten Kate (20) niet goed genoeg om een van hen mee te nemen naar de volgende ronde.

Anouk

Anouk

Het is voor het eerst in de geschiedenis van TVOH dat een coach na een battle besluit om allebei talenten niet mee te nemen naar de knock-outs, de fase die voorafgaat aan de liveshows.

Nikita deed twee jaar geleden ook mee aan The Voice en zat toen in het team van Sanne. Ze won destijds de battle wel, maar haalde de liveshows niet. Met meer ervaring keerde ze in dit achtste seizoen terug en koos ze na de geslaagde blind auditions voor Anouk.

Saai

Tijdens hun battle zongen Nikita en Nina de hit Symphony van Clean Bandit. Het optreden kon de goedkeuring van hun coach Anouk niet verdragen. „Ik vond het niet spectaculair, ondanks dat jullie mijn battle zijn. Ik vond het een beetje saai”, oordeelde de Haagse zangeres. Ze vond Nina „qua zang een beetje onder de maat” en bij Nikita keurde ze juist de performance af. „We hebben er samen aan gewerkt om dat beter te maken en ik vind dat niet goed gelukt. Dus ondanks dat je de sterren van de hemel kan zingen, want dat kan je, vind ik het niet goed genoeg.”

Gelukkig voor Nikita besloot Waylon van de mogelijkheid gebruik te maken het talent te stelen van Anouk. De zanger, die volgend jaar Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, was vol lof over haar zang. „Nikita, het was alsof er een zijden sjaal over mijn lichaam viel. Een heel fijn gevoel”, aldus Waylon. Door deze steal heeft Nikita alsnog kans op een ticket naar the knock-outs, zolang Waylon de komende twee battle-weken niet nogmaals een talent van een andere coach steelt.