Nieuws/Entertainment
1440169438
Entertainment

Debuutfilm Horace Cohen mag meestrijden in Global Film Challenge

De korte film Nachtwandeling vertegenwoordigt Nederland tijdens de eerste editie van de Global Film Challenge. Het regiedebuut van Horace Cohen werd door een vakjury en publieksstemmen verkozen boven de 26 andere inzendingen.

Nachtwandeling vertelt het verhaal van een succesvolle ouderschapsvlogger (Pim Veth). In zijn video’s lijkt hij de ideale vader, maar wanneer ’s nachts de camera niet draait, blijkt de realiteit drastisch anders. Voor comedian en acteur Horace Cohen is Nachtwandeling zijn debuut als regisseur. Hij tekende ook voor het scenario van de film.

De film werd begin juni opgenomen, waardoor cast en crew gebonden waren aan de veiligheidsregels rondom het coronavirus. Er werd onder meer gewerkt op anderhalve meter afstand.

Nachtwandeling neemt het nu op tegen de winnaars uit vijftien andere landen. De Global Film Challenge is een voortvloeisel uit het 48 Hour Film Project, een wedstrijd waarbij teams binnen 48 uur een korte film maken. Vanwege de coronacrisis kon de competitie niet doorgaan waarna de Global Film Challenge als online-alternatief werd opgezet. De winnaar wordt eind juli bekendgemaakt.