Nieuws/Entertainment
1440807
Entertainment

’Als de trouwerij was doorgegaan, dan zou Gordon op de tweede plaats zijn gekomen’

Rogier deed mee om homovaderschap in beeld te brengen

Gordon Heuckeroth trouwt met... niemand

Gordon Heuckeroth trouwt met... niemand

Rogier van der Linden, de bakfietsvader die meedeed aan Gordon gaat trouwen... maar met wie?, is blij met hetgeen zijn deelname aan het programma teweeg heeft gebracht. „RTL had leuke televisie en ik kreeg aandacht voor homo’s met een kinderwens. Een echte win-winsituatie.”

Gordon Heuckeroth trouwt met... niemand

Gordon Heuckeroth trouwt met... niemand

De 41-jarige horecaondernemer werd gevraagd om mee te doen aan de trouwshow van Gordon. Hij zag dat als een mooie kans om stichting Meer dan Gewenst, die Rogier geholpen heeft met het krijgen van zijn nu 2-jarige dochtertje Jamie, onder de aandacht te brengen.

„Ik zag het als een mooie kans om het homovaderschap in beeld te brengen. Ik dacht: dit is belangrijk, en later ook goed voor Jamie. Hoe meer mensen er aan gewend raken dat ook homo’s kinderen opvoeden, hoe beter. Er is nu meer begrip voor alleenstaande homoseksuele vaders. Daar ging het me om.”

Kinderen

Rogier had altijd al een kinderwens, maar liet de invulling daarvan afhangen van wat zijn partner op dat moment wilde. „Toen ik na een verbroken relatie weer eens alleen was, dacht ik: dit gaat hem niet worden. Ik ga nu eerst serieus werk maken van een kind, daarna zoek ik wel weer verder naar een partner.”

Dat het voor alleenstaande homo’s heel moeilijk is om aan een eigen kind te komen, daar weet Rogier alles van. Adopteren mocht hij niet, en in Amerika of Afrika een kind ‘kopen’ is iets waar hij fel op tegen is. Stichting Meer dan Gewenst leerde hem de mogelijkheden van co-ouderschap kennen en bracht hem in contact met de moeder van Jamie. „Ook zij was alleen en wilde graag een kind. Wij hebben er wel vijf jaar over gedaan om een definitieve keuze te maken. We zijn door de jaren heen een soort soulmates geworden.”

Inmiddels is dochtertje Jamie 2 jaar oud en twee of drie dagen per week bij Rogier, de andere dagen is ze bij haar moeder. „Als de trouwerij was doorgegaan, dan zou Gordon op de tweede plaats zijn gekomen. Dat wist hij.”

Geen bruiloft, maar...

Maar die ging niet door. Toen Gordon niet koos, ging Rogier naar eigen zeggen ’wel even kapot’. Hoewel zijn beweegreden om mee te doen discutabel is, wordt de horecaondernemer toch wel echt verliefd, zo vertelde hij aan het Leidsch dagblad. „Zoals Gordon op tv overkomt, nee, daar wilde ik geen relatie mee aangaan. Ik had een beeld van hem dat de meeste mensen zullen hebben. Maar het liep totaal anders. Hij is zo anders dan in een programma als Geer en Goor. Zo serieus en gevoelig. En hij houdt wel van kinderen.”

„Ik ben niet teleurgesteld, ik heb een geweldige tijd gehad en heel veel dingen gedaan en interessante mensen ontmoet. Liefde moet van twee kanten komen, het is geen wedstrijd. Bovendien, wie weet wat er nog komt. Al wordt hij niet mijn echtgenoot, hij is sowieso een vriend geworden. Dat is ook heel wat waard! Gordon en ik hebben nog elke dag contact en we hebben met elkaar afgesproken dat we samen hele leuke dingen gaan doen. Voor hetzelfde geld groeit er alsnog iets moois uit. We hebben natuurlijk nooit echt de kans gekregen om een band op te bouwen. Normaal gesproken heb je eerst een hele tijd verkering en op een gegeven moment ben je het heen en weer reizen naar elkaar zat en ga je uiteindelijk samenwonen. Wat dat betreft was ik echt niet meteen naar Blaricum afgereisd, zeker niet op de dagen waarop ik Jamie heb.”

Rogier is toch blij met wat het programma hem gebracht heeft. „Ik krijg heel veel steunbetuigingen. Ook zijn er aanvragen voor andere tv-programma’s. Heel veel mensen willen iets van me, voornamelijk mannen die verliefd op me zijn. Raar idee hoor, dat iedereen me ineens geweldig vindt.”