Nieuws/Entertainment
1441343
Entertainment

Tv-producers ontdekken vertrouwelijke documenten

Moordwapen Tupac werd gevonden en bewust verzwegen

Tupac Shakur

Tupac Shakur

Makers van de docusserie Who Killed Tupac hebben een schokkende onthulling gedaan na onderzoek van politiedocumenten van de afdeling in Los Angeles. Het blijkt dat in 2006 het moordwapen van Tupac achterhaald werd. Maar in plaats van verder onderzoek te laten doen door de politie in Las Vegas, verzweeg men de vondst, uit angst voor nieuw geweld.

Tupac Shakur

Tupac Shakur

Civiel advocaat Benjamin Crump achterhaalde het hele verhaal: Al in 1998, twee jaar na de moord op de legendarische rapper, werd er een .40 Glock gevonden in een achtertuin in Compton, een voorstad van Los Angeles. Bij een overname van de politieafdeling door Los Angeles, gingen ook alle in beslag genomen wapens mee.

In 2006 herkende een politiemedewerker die eigenlijk de moord op The Notorious B.I.G. onderzocht, de vindplaats van het pistool. Op het adres woonde een vriendin van een prominent lid van de Crips, een beruchte bende waarmee Tupac een vete had. De alerte politieagent liet meteen onderzoek doen, dat bevestigde dat dit het pistool was waarmee Tupac was vermoord.

Maar in plaats van het pistool onmiddelijk naar Las Vegas te sturen, de plaats waar Tupac werd vermoord en het onderzoek plaatsvond, werd hem dat afgeraden. Een federale officier van justitie vreesde vermoedelijk een nieuwe geweldsspiraal als bekend werd dat iemand van de Crips gelinkt werd met de moord op de rapper.

Nu de makers van de serie naar aanleiding van de gevonden documenten vragen stellen, is niet duidelijk of destijds het advies van de officier van justitie is opgevolgd: sommigen zeggen dat het pistool inderdaad nooit in Las Vegas is aangekomen, anderen zeggen daar niet zeker van te zijn. De producers moeten nu constateren dat niemand weet of wil vertellen waar het wapen is. Een jammerlijk einde van hun zoektocht en een klap in het gezicht van Tupacs broer, Mopreme Shakur.