Entertainment/Sterren
144351307
Sterren

Hugh Grant speelt mogelijk prins Andrew in verfilming berucht interview

Het beruchte BBC-interview met prins Andrew over zijn vriendschap met zedendelinquent Jeffrey Epstein wordt verfilmd. Hoewel de casting nog moet beginnen, stelt Deadline te weten dat de kans groot is dat Hugh Grant de rol van Andrew op zich zal nemen.

De film, genaamd Scoop, over hoe de BBC prins Andrew voor de camera heeft gekregen. Het interview, waarin Andrew sprak over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en de aantijgingen dat hij seks heeft gehad met door Epstein geregelde minderjarige vrouwen, had grote gevolgen voor de prins. De hertog van York legde kort na het gesprek zijn openbare functies neer en verdween uit de openbaarheid. Scoop vertelt het voorbereidingsproces van het interview en de reden dat Andrew besloot mee te doen.

Scenarioschrijver Peter Moffat en Hilary Salmon van productiebedrijf The Lighthouse Film & TV bevestigden het nieuws over de komst van de film donderdag. Volgens de planning beginnen de opnames in november. Het selecteren van de cast en het aanwijzen van een regisseur moet nog plaatsvinden, maar het onderwerp is wel al gepitcht bij meerdere managers, waaronder die van Hugh Grant. Volgens Salmon zijn de benaderde personen allemaal erg onder de indruk van het plan.

Deze maand komt het gelijknamige boek Scoop uit, waarin BBC-producer Sam McAlister verschillende details over het gesprek met Andrew onthult. „Hij gaf het ene verbazingwekkende antwoord na het andere. Elke keer dat ik dacht dat het niet erger kon, werd het dat toch.” Volgens de producer had Andrew echter totaal niet door hoe bizar het gesprek was. Sterker nog, zijn woordvoerder zou dolenthousiast hebben geroepen dat de hertog geweldig was geweest. „Toen drong het tot me door: ze dachten werkelijk dat het goed was gegaan.”