Nieuws/Entertainment
1444225
Entertainment

Dit is de winnares van Maestro

Maartje van de Wetering

Maartje van de Wetering

Vanavond is de winnares bekend geworden van van het goedbekeken programma Maestro. De strijd ging tussen actrices Maartje van de Wetering en Hadewych Minis. Nadat de kandidaten wekenlang door een vakjury beoordeeld werden, besliste het publiek voor het grootste deel de winnares in de finale.

Maartje van de Wetering

Maartje van de Wetering

Maartje van de Wetering bleek de winnares. Het publiek sprak zich duidelijk uit met 69% voor Maartje versus 31% voor Hadewich. Ook de jury en het orkest beoordeelden haar als beste.

Van de Wetering is dolblij met de winst. „Waanzinnig, waanzinnig, een kroon op mijn carrière”, lacht ze. Veel tijd om te bekomen heeft ze niet, want ze moet meteen weer aan de bak met het dirigeren.

Vooraf dacht Hadewych al dat het vooral een kwestie van smaak van het publiek zou zijn. „We liggen zo dicht bij elkaar. Of er moet een moment komen dat er iets misgaat.” Maar dat moment kwam er niet en het bleef dan ook tot het laatst spannend wie er met de winst naar huis zou gaan.

Tijdens de finale van de dirigeercompetitie dirigeerden beide finalisten een zelfgekozen stuk, Hadewych koos voor Danse Macabre van Saint-Saëns, terwijl Maartje voor Mambo, uit de musical West Side Story koos van componist Leonard Bernstein. Er was ook een heuse battle, waarbij ze om beurten de leiding moesten nemen over het Orkest van Oosten bij een medley van verschillende bekende klassieke nummers. Verder moesten beide de Vijfde Symfonie van Beethoven dirigeren, begeleid door het Orkest van het Oosten.

Van de Wetering is de de vierde winnares, nadat eerdere seizoenen werden gewonnen door Lenette van Dongen, Spike van Di-Rect en Leona Philippo.