Nieuws/Entertainment

„Ik breng dit laatste album uit, dan ben ik er klaar mee”

’Revival lijkt Eminems laatste album’

rapper Eminem

rapper Eminem

Hollandse Hoogte

Hiphopster Eminem liet doorschemeren dat zijn nieuwe album Revival tevens zijn laatste zal zijn. Dat blijkt uit lyrics van de track Castle, schrijft People. Ook in andere nummers spreekt hij familieleden zeer persoonlijk aan en vraagt hen hem te herinneren.

rapper Eminem

rapper Eminem

Hollandse Hoogte

Het betreffende nummer is opgedragen aan Eminems dochter Hailie Jade. Het bevat teksten uit brieven aan zijn dochtertje, in verschillende fases in haar leven. Het begint bij haar geboorte. Vervolgens uit hij zijn schuldgevoel dat hij zo vaak over zijn dochter gerapt heeft. Hij biedt zijn excuses aan voor het feit dat hij haar bestaan en zijn ruzies met haar moeder heeft gebruikt voor de kunst. Hij sluit af door letterlijk te zingen: „Ik zal dit laatste album uitbrengen en dan ben ik er klaar mee.”

Ook in de track In Your Head spreekt hij rechtstreeks belangrijke mensen uit zijn familiekring aan. Zo zingt hij voor zijn dochters Hailie Jade, de van zijn ex-vrouw geadopteerde Whitney en zijn nichtje Alaina een paar vaderlijke adviezen. „Wees dapper, zorg voor je moeder, lach mooi voor de foto’s. Fleur elkaar op.” En dan vervolgt hij, alsof het een afscheid is: „Ik zal altijd van jullie houden. Ik zal in jullie herinneringen aanwezig zijn. Ik weet dat jullie me nooit zullen vergeten. Wees niet verdrietig bij de herinnering.”

Eminem verraste vriend en vijand door afgelopen vrijdag onverwacht zijn nieuwe album Revival uit te brengen, waarop hij ondermeer een duet zingt met Ed Sheeran.

Lees meer over