Nieuws/Entertainment
1444444
Entertainment

„Jullie stilte is het probleem”

McGowan ’veracht hypocrisie Meryl Streep’

Rose McGowan

Rose McGowan

Rose McGowan heeft uitgehaald naar Meryl Streep vanwege haar ’stille protest’ tegen Harvey Weinstein. Een groot aantal A-list-actrices heeft laten weten zwart te dragen naar de Golden Globe Awards in januari als symbool van protest tegen het seksuele misbruik in Hollywood. McGowan vindt dit hypocriet.

Rose McGowan

Rose McGowan

In een tweet schreef McGowan zaterdag: „Actrices als Meryl Streep, die volledig gelukkig aan het werk gingen voor The Pig Monster dragen zwart naar de Golden Globes in een stil protest.” Om daar snoeihard op te vervolgen: „JULLIE STILTE is HET probleem. Jullie accepteren zo’n fake award ademloos en bereiken geen echte verandering. Ik veracht jullie hypocrisie.”

Venijnig raadt ze hen aan een jurk van het merk Marchesa te dragen. Dat is het merk van Georgina Chapman, die jarenlang getrouwd was met Weinstein en onlangs liet weten van hem te gaan scheiden.

Zwarte lijst

Het is echter nog niet duidelijk of Oscarwinnares Meryl Streep, die genomineerd is voor een Golden Globe voor haar rol in The Post, inderdaad meedoet aan het protest op de rode loper. Zij was wel één van de eerste grote actrices die zich uitsprak tegen de gevallen filmproducent toen de eerste beschuldigingen geuit werden. Ze betuigde haar respect aan de vrouwen die zich uitspraken.

Uit het nieuws van de laatste dagen bleek wel dat actrices die zich indertijd al tegen Weinstein verzetten, geen schijn van kans meer maakten in de filmwereld van Hollywood. Zo sprak regisseur Peter Jackson van Weinsteins laster over actrices Ashley Judd en Mira Sorvino, werd bij regisseur Terry Zwiggoff de telefoon opgehangen wanneer hij over Sorvino begon en kreeg Jason Priestley geen voet aan de grond in de filmwereld, nadat hij Weinstein in het gezicht had geslagen.

Zwijggeld

Rose McGowan was één van degenen die zich uitsprak, in het allereerste artikel over het seksueel misbruik van Weinstein in de New York Times. Ze onthulde onlangs ook dat ze een miljoen dollar zwijggeld aangeboden had gekregen door iemand in de naaste kringen van Weinstein, 24 uur voordat het artikel gepubliceerd werd. Inmiddels hebben al 50 vrouwen de filmproducent beschuldigd van misbruik en intimidatie.