Nieuws/Entertainment
1448051139
Entertainment

Hollywoodsterren ingezet om gebruik mondkapjes te promoten

Morgan Freeman

Morgan Freeman

Amerikaanse Hollywoodsterren roepen hun landgenoten op mondkapjes te dragen. Bekende acteurs als Morgan Freeman en Robert De Niro doen mee aan de campagne Mask Up America (Mondkapje op Amerika) die mensen moet overtuigen de beschermingsmiddelen te gebruiken.

Morgan Freeman

Morgan Freeman

Over het dragen van mondkapjes wordt in de Verenigde Staten nog volop gediscussieerd. De autoriteiten kwamen aanvankelijk met tegenstrijdige adviezen over hoe effectief die gezichtsbedekking is. President Donald Trump verscheen onlangs voor het eerst in het openbaar met een mondkapje, maar veel van zijn landgenoten weigeren dat voorbeeld te volgen.

Mask Up America moet twijfelaars nu over de streep trekken. Oscarwinnaar Kathryn Bigelow heeft geholpen een serie korte spotjes te maken. Behalve De Niro en Freeman hebben ook sterren als Jamie Foxx en Rosie Perez hun stemmen geleend aan de campagne, die is gelanceerd door gouverneur Andrew Cuomo van de zwaar getroffen staat New York.

„Als je een mondkapje draagt, heb je mijn respect”, zegt Freeman in zo’n filmpje, terwijl beelden te zien zijn van mensen die hun mond en neus hebben bedekt. „Want jouw mondkapje beschermt jou niet, het beschermt mij. En ik draag mijn mondkapje om jou te beschermen.”