Entertainment/Royals
1449107113
Royals

Rechter wil geheime Epstein-deal openbaar in proces prins Andrew

Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat de geheime deal tussen miljardair Jeffrey Epstein en Virginia Giuffre openbaar moet worden gemaakt in de misbruikzaak tegen de Britse prins Andrew, meldt The Guardian. De verdediging beweert dat Giuffre de prins niet kan aanklagen vanwege haar schikking met de inmiddels overleden Epstein.

De advocaten zeggen dat de vrouw afstand heeft gedaan van haar recht om de prins aan te klagen. Giuffre claimt dat Andrew haar meermaals heeft misbruikt in 2001, toen ze 17 jaar oud was. Hij heeft alle beschuldigingen tegengesproken. Giuffre had jaren geleden Epstein vanwege seksueel misbruik voor de rechter gedaagd. Dat leidde uiteindelijk tot een vertrouwelijke schikking.

De advocaten van de prins kregen in oktober toestemming om de deal in te zien. De rechter heeft nu besloten dat het document uiterlijk op 22 december moet worden geopenbaard, schrijft The Guardian. Maar alleen als er geen geldig bezwaar komt van de beheerders van Epsteins nalatenschap.

Epstein werd niet alleen door Giuffre beschuldigd van seksueel misbruik. Het onderzoek naar de vele beschuldigingen werd stopgezet vanwege zijn dood. De Amerikaan pleegde in 2019 zelfmoord toen hij in een gevangenis in afwachting was van een rechtszaak tegen hem. Het proces tegen zijn vermeende rechterhand Ghislaine Maxwell is eind november begonnen.