Entertainment/Gossip
1452539184
Gossip

Ook nabestaanden ex-vrouw André Hazes woedend over docu

Ellen Wolf en André Hazes in 1981.

Ellen Wolf en André Hazes in 1981.

Wederom laat de Hazes-docureeks Kleine Jongen flink wat stof opwaaien. Was het vorige week nog Roxeanne Hazes die zich kwaad maakte over het gebruik van privébeelden in de serie, ditmaal zijn het de nabestaanden van Ellen Wolf, de tweede ex-vrouw van André Hazes, die hun woede uiten.

Ellen Wolf en André Hazes in 1981.

Ellen Wolf en André Hazes in 1981.

„In deel twee van Kleine Jongen worden beelden en filmpjes vertoond van Ellen. Als nabestaanden zijn wij nooit gevraagd of geïnformeerd om goedkeuring of deelname”, schrijft Joppe de Ree, de weduwnaar van Ellen, op sociale media. „Gezien het feit dat het geldelijk gewin van deze documentaire naar een partij gaat waar wij ons niet bepaald in kunnen vinden en wij vinden dat er geld wordt verdiend over de rug van onze dierbare Ellen hebben wij contact gezocht met AvroTros en de productiemaatschappij om de uitzending te stoppen of de deelname van Ellen te schrappen. Nul op het rekest dus”, vervolgt hij gefrustreerd.

Hij benadrukt dan ook dat hij en zijn familie zich ’ten zeerste distantiëren’ en een beroep doen op Rachel ’om de opbrengsten van deze serie te doneren aan de Jellinek kliniek en aan de opvang van kinderen die seksueel misbruikt zijn in hun leven.’

Ellen Wolf was de tweede vrouw van André Hazes, ze waren getrouwd van 1981 tot 1990. Het jaar daarna trouwde Hazes met Rachel, de voormalige oppas van de familie. In de aflevering van woensdag vertelde Rachel dat zij vijftien was toen ze voor de eerste keer seks had met André, hij was toen nog getrouwd met Ellen. „Daar gebeurden wel een paar dingen die niet door de beugel konden.”

Ellen Wolf overleed in 2005.

Ook de familie van de eerste vrouw van Hazes, Annie Dijkstra, laat in de nieuwste editie van weekblad Privé weten zeer ongelukkig te zijn met de documentaire. „Door het zien van de eerste aflevering ben ik volkomen van slag geraakt. Inmiddels heb ik ook de tweede aflevering gekregen. Ook deze aflevering heeft mij zo veel pijn gedaan. Ik ben er echt kapot van, maar ga niet met mijn vinger wijzen. Maar dat dit mogelijk is, is onvoorstelbaar. Zo wil ik me mijn vader niet herinneren”, vertelt Nathalie, de dochter die André kreeg met Annie.

Producent Vincent TV weigert commentaar te geven op het ongenoegen van de diverse familieleden en exen van Hazes. AvroTros laat donderdag in een korte reactie weten ’contact te hebben met de directbetrokkenen’. Nadere toelichting op de verwijten en klachten wil de omroep niet geven.

Eerder liet ook Roxeanne Hazes weten dat de makers haar wensen over de serie hadden genegeerd. In de documentaire zaten zonder haar toestemming persoonlijke beelden van Roxeanne en haar vader, van vlak voor zijn dood in 2004.

De uitzending van deel 2 van de documentaire trok overigens, ondanks alle ophef, minder kijkers dan het eerste deel.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo