Nieuws/Entertainment
1460509
Entertainment

Vijfde vrouw beschuldigt Danny Masterson

Danny Masterson

Danny Masterson

Zijn ex-vriendin Bobette Riales is de vijfde vrouw die Danny Masterson beschuldigt van verkrachting. Ze deed dat via Twitter en kreeg bijval van Chrissie Bixler, die hem al eerder beschuldigde. Het verhaal van Riales, actrice en model, sluit aan bij dat van de andere vier vrouwen: in de beginjaren van 2000 is ze gewelddadig door hem verkracht.

Danny Masterson

Danny Masterson

Net als Chrissie Bixler was ook Bobette Riales met de toenmalige That ’70s Show-acteur Danny Masterson aan het daten toen het gebeurde. „Hij verkrachtte me meerdere malen”, schreef zij woensdagavond op Twitter. Ze geeft ook haar motief om nu haar verhaal te doen. „Het enige dat ik zoek is gerechtigheid, zodat dit nooit meer bij iemand anders kan gebeuren, zoals dat in het verleden wél is gebeurd. Mijn waarheid zal gehoord worden.”

Ook spreekt ze haar respect voor Bixler uit die al eerder haar verhaal deed. Ze ziet haar als zuster in het #metoo-gebeuren en kreeg hiervoor complimenten van Bixler, die haar wijst op de waarde van het gebruiken van hun stem.

Scientology

Masterson heeft nog niet op de recente beschuldigingen gereageerd, maar heeft in het verleden altijd ontkend. De politie doet al sinds 2016 onderzoek doet naar Masterson op basis van beschuldigingen van toen nog drie vrouwen. De openbaar aanklager liet aan The Huffington Post weten inmiddels ’overweldigend en overtuigend bewijs’ tegen de 41-jarige acteur in handen te hebben. Het onderzoek loopt volgens de krant ’op onverklaarbare wijze’ vertraging op.

Hoewel de acteur in een officiële verklaring op de eerdere beschuldigingen zich verweerde met het feit dat de incidenten al zestien jaar oud waren, deed één van de vrouwen in 2004 al aangifte tegen Masterson. Toen werd echter nooit de openbaar aanklager bereikt, doordat meer dan vijftig Scientologyleden getuigenverklaringen naar de politie stuurden. Dit is een bekende tactiek van de kerk, die erom bekendstaat angst en intimidatie te gebruiken tegen mensen die zich negatief uitlaten over Scientology of haar leden, Masterson in dit geval.

Netflix

Als gevolg van de toenemende beschuldigingen zette Netflix de The Ranch-acteur uiteindelijk op 5 december op straat. De productie van de serie gaat verder begin 2018 zonder de onder vuur liggende acteur.