Nieuws/Entertainment
1463593660
Entertainment

Regisseur bijna klaar met opnames Avatar 2 en 3

James Cameron: ’Het leven is hier min of meer normaal’

James Cameron heeft sinds de productie van de Avatarfilms is hervat gestaag kunnen doorwerken. Het liveaction-gedeelte van de opnames is volledig klaar voor Avatar 2, en voor zo’n 95 procent voor het derde deel. Daarna moet er wel nog een flinke tijd gewerkt worden aan special effects.

De regisseur werkt simultaan aan vier Avatarfilms, die in 2022, 2024, 2026 en 2028 moeten uitkomen. Eerder zouden alle delen een jaar eerder verschijnen, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. In een videochat met Arnold Schwarzenegger voor de Austrian World Summit laat Cameron weten dat het uitstel niet betekent dat hij een jaar langer heeft om de films te maken. „Want de dag nadat we Avatar 2 opleveren, moeten we gelijk door met Avatar 3.”

De films worden, net als het origineel uit 2009, opgenomen in Nieuw-Zeeland waar het coronavirus redelijk onder controle is. „We kunnen hier goed functioneren”, aldus Cameron. „We kunnen draaien en het leven is hier min of meer normaal. We prijzen ons daar erg gelukkig mee, en ik zie geen beren op de weg meer om de films af te krijgen.”

Avatar werd voor negen Oscars genomineerd. Met bijna 2,8 miljard dollar werd het de best verdienende film aller tijden. Dat record hield tien jaar stand. In 2019 ging Avengers: Endgame er met de eer vandoor.