Nieuws/Entertainment

Ex Weinstein wil miljoenenvoorschot alimentatie

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Hollandse Hoogte

Een ex van Harvey Weinstein heeft donderdag bij een rechtbank in Manhattan vijf miljoen dollar aan alimentatievoorschot geëist voor hun kinderen. Weinsteins ex Eve Chilton is bang dat de in opspraak geraakte filmmagnaat binnenkort veel geld kwijtraakt nu steeds meer vrouwen hem beschuldigen van seksueel misbruik.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Hollandse Hoogte

Chilton is volgens haar advocaat Bonnie Rabin bezorgd dat er straks weinig dollars meer overblijven voor hun drie dochters van 22, 19 en 15 jaar oud. Volgens de scheidingsovereenkomst uit 2004 zou Weinstein 60 miljoen dollar aan alimentatie betalen, meldt TMZ.

De advocaat van Chilton zegt dat er nog 5 miljoen dollar uitstaat. Ze gaan ervan uit dat Harvey niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen als hij diverse zaken met zijn slachtoffers moet schikken. Volgens haar bedraagt het netto vermogen van Weinstein momenteel 240 miljoen dollar. Dat betekent dat hij het zich nu nog kan veroorloven om zijn belofte aan zijn ex na te komen.

Weinsteins advocaat zei donderdag tijdens de zitting in New York dat de ex-vrouw van Harvey zich nergens zorgen over hoeft te maken, want zijn cliënt betaalt al veertien jaar lang de alimentatie op tijd. Chilton en Weinstein waren van 1987 tot 2004 getrouwd.

Lees meer over