Nieuws/Entertainment
1465748699
Entertainment

Bar Refaeli krijgt boete en taakstraf voor belastingontduiking

Het Israëlische supermodel Bar Refaeli krijgt een taakstraf van negen maanden voor het ontduiken van de belasting in haar thuisland, dat meldt The Times of Israel dinsdag. Bars moeder Tzipi, die meehielp met het verdoezelen van het geld, krijgt een zwaardere straf. Zij moet namelijk 16 maanden de cel in.

Bar heeft een deal gesloten waarbij zij geen celstraf krijgt. Wel moeten zij en haar moeder nog 8 miljoen Shekel (omgerekend zo'n 2 miljoen euro) aan belasting terugbetalen en krijgen ze daarbovenop nog eens een boete van 5 miljoen Shekel (bijna 1,3 miljoen euro).

Het model werd ervan beschuldigd te liegen over haar woonplaats om zo geen belasting te hoeven betalen. Tussen 2006 en 2012 zou ze geen open kaart hebben gespeeld met de belastingdienst. Destijds beweerde ze dat ze in de VS bij haar toenmalige geliefde Leonardo DiCaprio woonde, terwijl ze eigenlijk in Tel Aviv zat. Bovendien zou Bar de Israëlische belastingdienst niet op de hoogte hebben gebracht van enkele grote cadeaus die ze kreeg.