Nieuws/Entertainment
1468686264
Entertainment

Universal brengt Trolls 2 en The Invisible Man meteen on demand

Studio NBC Universal gaat een aantal grote films tegelijkertijd met de bioscooprelease uitbrengen als ’on demand’-titel. Het gaat in elk geval om de animatiefilm Trolls Worldtour, de horrorfilm The Invisible Man, de kostuumfilm Emma en The Hunt, meldt The Hollywood Reporter.

De studio anticipeert met deze ongebruikelijke stap op het coronavirus dat ervoor heeft gezorgd dat vrijwel overal ter wereld bioscopen de komende weken dicht zijn. The Inivisible Man en Emma draaiden al in de Nederlandse bioscopen. Trolls 2 en The Hunt stonden voor een release in april gepland.

Universal zal de films ’on demand’ beschikbaar stellen tegen betaling van een paar dollars of euro’s. De kijker kan de titels dan twee dagen bekijken. De studio beklemtoont dat dit vooralsnog een eenmalige maatregel is en dat het niet de bedoeling is alle titels de komende maanden op deze manier uit te brengen.

„Het heeft geen zin om alle titels uit te stellen”, aldus Universal in een verklaring. „We maken daarom de keuze de films op een andere manier aan het publiek te brengen.” Andere grote blockbusters, zoals de James Bond-film No Time To Day, Fast & Furious 9 en Mulan, zijn wel uitgesteld en moeten later dit jaar te zien zijn.