Nieuws/Entertainment

Excuses van Vice Media na seksueel wangedrag

EPA

Vice Media heeft in minstens vier zaken over seksueel wangedrag door mannelijke personeelsleden een schikking getroffen met vrouwelijke werknemers. De oprichters van Vice Media hebben dit weekend in een verklaring excuses aangeboden voor de seksistische bedrijfscultuur.

EPA

De verklaring is een reactie op een artikel in The New York Times. De krant sprak met een groot aantal vrouwen die ervaringen hebben met seksuele intimidatie bij het mediabedrijf. Ze waren slachtoffer of getuige van handtastelijke mannelijke collega’s.

Oprichters Shane Smith en Suroosh Alvi, die zelf niet in het artikel worden beschuldigd, laten in de verklaring weten dat drie werknemers zijn ontslagen wegens ’onacceptabel gedrag’. Smith en Alvi zeggen dat het bedrijf maatregelen neemt om de werksfeer voor vrouwen te verbeteren en de salarissen van vrouwen en mannen voor het einde van 2018 gelijk worden getrokken.

„Vanuit de top hebben we gefaald als bedrijf om een veilige werkplek te creëren waar iedereen, vooral vrouwen, zich gerespecteerd voelt”, schrijven ze in de verklaring aan persbureau Reuters.

Lees meer over