Nieuws/Entertainment
1471655
Entertainment

FvD-leider gevallen voor dochter van Iraanse asielzoekers

Nieuwe vriendin voor Thierry Baudet

Thierry Baudet

Thierry Baudet

Hoewel hij eerder dit jaar nog aangaf te druk te zijn voor een ’steady relatie’, is er – zo kort voor het nieuwe jaar – tóch een vrouw in het leven gekomen van Thierry Baudet (34). „Ik zie iemand, ja”, zegt de leider van Forum voor Democratie in gesprek met Volkskrant Magazine.

Thierry Baudet

Thierry Baudet

„Mijn huidige vriendin is hier als kind van asielzoekers geboren. Gevlucht voor religieuze fanatici. Ik heb ongelooflijk veel respect voor haar. Dat is een voorbeeld van iemand die wél de westerse manier van leven omarmt. (...) Het grappige is dat juist zij en veel anderen zoals zij zich in de steek gelaten voelen door die multiculturele overheid die alles maar gedoogt.'”

In het interview, waarin Baudet aangeeft niet te veel over zijn nieuwe liefde te willen uitweiden, vertelt hij dat ze een dochter is van Iraanse ouders. „Als ik mijn vriendin hoor spreken over haar leven en de strijd van haar ouders om iets op te bouwen. Opgeklommen vanuit een taalachterstand. Mavo, havo, vwo, studeren. Dat soort mensen moeten we hebben.”

Geconfronteerd met ex-vriendinnen

Baudet kreeg met zijn boek Voorwaardelijke liefde, een roman over man-vrouwverhoudingen, veel kritiek over zich heen en werd onder andere neergezet als vrouwenhater. Ook zijn nieuwe vriendin had moeite met het boek, zij het met een andere reden. „Ze vond het moeilijk. Omdat ze het gevoel heeft dat ze wordt geconfronteerd met mijn ex-vriendinnen - dat las ze erin. Ik beschouw het zelf als een heel geslaagde roman. Het boek is van een diepzinnigheid en een ernst die bijna door niemand wordt geëvenaard in Nederland.”

De politicus zag in het verleden veel van zijn relaties stranden, omdat het hem naar eigen zeggen „niet is gelukt iemand fascinerend te blijven vinden”. „Terwijl ikzelf, en mijn leven snel veranderden. Als ik denk aan mijn vriendinnen van de afgelopen jaren, waren dat allemaal vrouwen die erg pasten op dat moment. Ze hebben niks fout gedaan. Geweldige vrouwen. Lief, toegewijd, warm, geworteld. Maar ik moest door”, aldus Baudet in Volkskrant Magazine.

Te weinig tijd

In september van dit jaar sprak weekblad Privé met Baudet over zijn mislukte relaties. „Ik ben verschillende keren bevriend geweest het afgelopen jaar, maar het heeft nooit lang geduurd. Ik denk dat ik voor een steady relatie te veel met mijn werk bezig ben. Je moet tijd investeren in elkaar en ik denk dat ik daarvoor te weinig tijd heb vrijgemaakt. Zelfs in de vakantie heb ik doorgewerkt. Het zou leuk zijn als er een partner komt met wie ik lang samen kan zijn en een gezin mee kan stichten. Dat moet echt gebeuren.”