Nieuws/Entertainment
1473393
Entertainment

Petitie tegen Damon meer dan 25000 handtekeningen

Matt Damon

Matt Damon

De petitie die oproept om acteur Matt Damon uit de film Ocean’s 8 te schrappen, is inmiddels door meer dan 27.000 mensen getekend. Daarmee hebben de initiatiefnemers hun doel bereikt; zij hoopten meer dan 25.000 ondertekenaars te vinden.

Matt Damon

Matt Damon

Damon ligt onder vuur voor uitspraken die hij recent deed over de #MeToo-affaire. Zo stelde hij niet per se niet te willen werken met mensen die worden beschuldigd van ongepast seksueel gedrag. Ook stelde hij dat niet alle mannen ’seksuele roofdieren’ zijn, een indruk die de #MeToo-discussie volgens Damon wel wekt.

Deze uitspraken zijn bij sommige vrouwen heel slecht gevallen. Daarom roept een groep vrouwen in de petitie regisseur Steven Soderbergh en de producent op Matt Damon uit de film Ocean’s 8 te knippen. De acteur heeft een bijrolletje in het vervolg op Ocean’s 11 waarin ditmaal allemaal vrouwen de hoofdrol spelen. Sandra Bullock speelt de zus van het personage van Clooney uit de oorspronkelijke film; zij belegt met een groep een overval in New York.

Het is niet duidelijk of Clooney en Soderbergh overwegen gehoor te geven aan de oproep. De nieuwe film van Matt Damon, de tragikomedie Downsizing, opende afgelopen weekend in de VS met een magere opbrengst van 5 miljoen dollar.