Entertainment/Cultuur
1474897968
Cultuur

Veel klachten over niet getelde stemmen Eurovisie Songfestival

Mensen die zaterdag per sms hun stem hebben uitgebracht voor de finale van het Eurovisie Songfestival klagen op sociale media massaal dat zij een melding hebben gehad dat hun stem niet is meegeteld. Veel mensen delen een app-bericht dat zij terugkregen met deze mededeling, ondanks het feit dat zij stemden voordat de lijnen van de liedjescompetitie sloten.

De winnaar, de Italiaanse band Måneskin, won vooral dankzij het grote aantal publieksstemmen. De website DroidApp stelt dat uit eigen onderzoek is gebleken dat zeker honderden sms-stemmen onterecht ongeldig zijn verklaard.

De meeste stemmers ontvingen de berichtjes dat hun sms niet was meegeteld pas in de loop van de nacht. De afbeeldingen worden zondagochtend massaal gedeeld op sociale media.

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, is bezig uit te zoeken wat er mogelijk is misgegaan met het stemmen tijdens de finale op zaterdagavond. De winnaar, de Italiaanse band Måneskin, won vooral dankzij het grote aantal publieksstemmen.