Entertainment/Sterren
147500225
Sterren

Jury in zaak Jussie Smollett heeft meer tijd nodig

Op de eerste dag van het beraad van de jury in de zaak tegen Jussie Smollett, is de twaalfkoppige groep niet tot een oordeel gekomen. De leden komen donderdagochtend weer samen in Chicago.

Volgens Deadline hielden de juryleden het na twee uur overleg voor gezien. Na een aantal lange dagen in de rechtbank gaf rechter James Linn hen toestemming om om 17.00 uur naar huis te gaan om tijd met hun familie door te brengen.

Smollett hield in getuigenissen tijdens het proces vol dat hij in januari van 2019 in Chicago slachtoffer is geworden van een homofobische, racistische aanval. Politie en aanklagers daar beschuldigen hem van het doen van een valse aangifte. De Empire-ster zou twee broers die hij kende hebben betaald om de aanval in scène te zetten, om zo met de extra aandacht zijn salaris op te kunnen krikken.

Valse aangifte

De acteur werd aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte en het verstrekken van foutieve informatie, maar niet lang daarna werden alle beschuldigingen ingetrokken. De stad startte daarop een onderzoek naar oorspronkelijke aanklager Kim Foxx en stelde een speciale nieuwe aanklager aan om de zaak nog eens door te nemen. Die concludeerde dat er fouten waren gemaakt en dat Smollett alsnog vervolgd moest worden voor het verstoren van de openbare orde.

De zaak zou van start gaan in februari van 2020 maar werd vanwege het coronavirus enkele keren uitgesteld. Als Smollett schuldig wordt bevonden, kan de acteur een gevangenisstraf van één tot drie jaar opgelegd krijgen.