Entertainment/Uitgaan
1475715918
Uitgaan

Organisatie Streamers: maatregelen hebben geholpen

De getroffen maatregelen voor het concert van The Streamers in het Olympisch Stadion in Amsterdam zaterdagavond hebben geholpen, laat producent Machiel Hofman zondag desgevraagd aan het ANP weten. Bezoekers lieten vrijdag na afloop van het concert weten in de verdrukking te hebben gezeten, waarna de organisatie besloot om de nooduitgangen open te zetten, extra toiletblokken te plaatsen en verscherpt toezicht te houden in de tunnel waar bezoekers in de verdrukking kwamen.

„Alle dingen die we hebben doorgevoerd hebben effect gehad”, stelt de producent. „Alles is vlekkeloos verlopen, we hebben geen voorvallen gehad.” De problemen vrijdag zouden zijn veroorzaakt door mensen die voor de regen gingen schuilen in de tunnel, liet Hofman zaterdag weten. Extra overkappingen zijn echter geen optie, stelde Hofman. „Daar hebben mensen weer last van met zichtlijnen. We waarschuwen dat het weer een beetje onstuimig is en dat mensen poncho’s moeten meenemen.”

De situatie op vrijdag maakte veel negatieve reacties op sociale media los. Zo werd op Twitter gesproken van een onveilige situatie. „Wat een drama organisatie!”, schreef een bezoeker. Net al in de verdrukking gezeten, straks moet iedereen naar huis... Niet veilig.” Iemand anders stelde: „Heel slecht geregeld bij The Streamers. Gevaarlijke situaties, dringen...”

De superformatie, bestaande uit onder anderen Maan, Suzan & Freek en Kraantje Pappie, treedt zondag voor het laatst op in het Amsterdamse stadion.