Nieuws/Entertainment
1476266377
Entertainment

Bonnie St. Claire schaamde zich voor drankverslaving

Bonnie St. Claire heeft zich vaak geschaamd voor haar drankverslaving. Toch ziet de 71-jarige zangeres dat als iets goeds. „Die schaamte heeft me overeind gehouden”, zegt ze in een interview met de Volkskrant.

De drank heeft haar loopbaan geen goed gedaan, vindt St. Claire. „Ik heb van mezelf iemand gemaakt die ik niet was, dat vind ik zo stuitend. Waarom heb ik dat mezelf aangedaan? Ik had natuurlijk een bekend hoofd. Op het podium werk ik steeds meer onzeker. Ik was overal bang voor. Alleen drank stelde me gerust. Dat was maar schijn natuurlijk, maar dat had ik niet door.”

Toen de media met haar verslaving aan de haal gingen, stortte St. Claire in. „Er werd sensatie gecreëerd ten koste van mij. Het ging veel te ver”, zegt ze. „Ik ben vriendelijk, dat in de eerste plaats. En ik ben goedgelovig. Ik ben geen berekenend type, als ik dat was geweest was ik wel met een rijke kerel getrouwd. Daarnaast ben ik totaal niet materialistisch. Ik ben een eenvoudig meisje uit de Van Hogendorpstraat in Amsterdam en dat ben ik altijd gebleven. Daarom was het extra gemeen. Ik ben geen naar persoon die dit soort dingen uitlokt. Het was meedogenloos. Zo zou ik nooit met iemand kunnen omgaan.”

Inmiddels heeft St. Claire al drie jaar geen druppel alcohol meer gedronken en wil ze afrekenen met haar oude imago. Ze schreef een boek over haar leven, getiteld ’Kwam Een Vrouw Bij De Slijterij’. „Ik wil dat iedereen weet dat er geen rode wijn meer in een glas zit als ik bessensap drink. En dat wilde ik zelf vertellen, in mijn eigen woorden. Ik laat het niet meer aan de bladen over.”