Nieuws/Entertainment
1476415544
Entertainment

Entourage-acteur Kevin Connolly ontkent verkrachting

Kevin Connolly

Kevin Connolly

Acteur Kevin Connolly ontkent stellig dat hij schuldig is aan het verkrachten van kostuumontwerpster Gracie Cox, met wie hij in 2005 samenwerkte bij de film Gardener of Eden. Connolly, bekend van de serie Entourage, maakte destijds zijn regiedebuut. Cox zegt dat tijdens het eindfeestje, na de opnames van de film, Connolly haar zou hebben verkracht.

Kevin Connolly

Kevin Connolly

Aan Deadline vertelt ze te zijn meegenomen naar een vip-gedeelte in de club waar het feestje plaatsvond. Daar zou Connolly zich aan haar hebben vergrepen. Volgens de acteur/regisseur is hiervan absoluut geen sprake, zo laat hij via zijn advocaten in een statement weten.

„Kevin vindt het heel belangrijk dat slachtoffers van seksueel ontoelaatbaar gedrag gesteund en gehoord worden. Hij is al jaren werkzaam in de filmindustrie en heeft iedereen met wie hij heeft gewerkt altijd met respect behandeld. Daarom was hij ook geschokt toen hij van de aantijgingen van mevrouw Cox hoorde. Dat wat er zich heeft afgespeeld tussen hem en mevrouw Cox was geheel wederzijds. Hij heeft haar niet aangerand of verkracht.”

Cox meldde het voorval bij haar baas, hoofd kostuum-ontwerpster Amy Westcott, die schande sprak van hun onprofessionele ’samenzijn’. Hoewel Kevin het met haar eens zou zijn dat zijn gedrag niet professioneel was, blijft hij erbij dat zijn ’incident’ met Cox van beide kanten kwam.