Nieuws/Entertainment
1477231
Entertainment

Nieuws en Co staat stil bij Joost Karhof

De makers van het radioprogramma Nieuws en Co hebben bij de start van de editie van woensdag stilgestaan bij het plotselinge overlijden van presentator Joost Karhof. Er werden fragmenten uitgezonden en collega Pim van Galen van Den Haag Vandaag vertelde over zijn collega.

Presentatrice Lara Rense zei dat de uitzending ’gewoon’ zal doorgaan met nieuws omdat Joost dat zo gewild zou hebben. Na de compilatie van fragmenten werd een plaat van George Michael gedraaid voor Joost.

„Ik vond het een lieve man”, zei Pim van Galen over Joost. Hij werkte vanaf 1999 met hem samen bij Den Haag Vandaag. „Hij had een bandje ingestuurd van een interview bij RTV West”, vertelde Van Galen. „Daarna moest hij een testinterview doen en binnen vijf minuten hebben we hem toen aangenomen.”

Politiek dier

Volgens Van Galen was Joost een politiek dier, maar geen dossiervreter. „Daar merkte je overigens niets van. Als hij ging interviewen kwam hij altijd beslagen ten ijs.” De rechtenstudie die Joost gevolgd had, kwam hem prima van pas, meent Van Galen. „Hij kon juristen prima interviewen omdat hij wist wat ze zeiden.” Zowel Van Galen als presentatrice Lara Rense vinden dat hun collega niet ijdel was. Hij was in het dagelijks leven precies hetzelfde als wanneer hij voor de camera stond, zeiden ze.

Vanavond staat Nieuwsuur, een programma dat Joost Karhof op tv presenteerde, ook stil bij zijn overlijden. Dat gebeurt aan het eind van het programma met fragmenten van de presentator.

Joost Karhof overleed dinsdag plotseling nadat hij zich in de middag niet goed had gevoeld.