Entertainment/Uitgaan
1477875906
Uitgaan

Van online spellen tot complete balletuitvoeringen

Virtueel erop uit

Helaas, even geen uitjes meer naar museum, theater of bioscoop. Gelukkig zijn er sinds de vorige lockdown tal van activiteiten online ontplooid. Sommige gratis, sommige tegen een redelijke vergoeding. Van virtuele rondleidingen door een museum tot complete balletuitvoeringen. Kun je toch even ontsnappen aan de werkelijkheid.

Zingen zonder schroom

Zingen in gezelschap mag momenteel even niet. Maar je wordt er ontzettend vrolijk van. Er is niets leuker dan die ene goede vriend heel vals dat nummer van André Hazes te horen blèren, uit je dak te gaan op Queen of overdreven sentimenteel een liefdesduet te zingen.

Dus zet je schroom aan de kant en plan met vrienden, familie of collega’s een gezellig avondje karaoke. In Azië weten ze allang hoe leuk dat kan zijn. Daar eindigt een avondje uit vaak in de karaokebar. De nuchtere Nederlander is doorgaans wat voorzichtiger, maar slechts binnen gehoorsafstand van een select groepje mensen kun je toch een keer vocaal helemaal los gaan. En wie weet ontdek je zelfs nog wel een nieuwe deelnemer voor The Voice.

Info: o.a. te doen via Twitch Sings

Schoonheid met veel pk’s

Virtuele museumtours bieden enige troost. Wie hongert naar schoonheid met paardenkracht kan terecht op de website van het Louwman Museum in Den Haag, dat de camera liet glijden over de meest bijzondere auto’s in de collectie.

Stap bijvoorbeeld in de Aston Martin D85, waarin wijlen Sean Connery als James Bond rondreed in de film Goldfinger.

Directeur Ronald Kooyman laat je alle technische snufjes zien: van het draaiende nummerbord, waar natuurlijk de initialen JB en het getal 007 op staan, tot de knop waarmee de filmheld zijn schietstoel in werking kon zetten. In een andere opname richt hij kort de schijnwerper op de Ferrari 500 Superfast Speziale, die prins Bernhard in zijn lievelingskleur groen liet spuiten. Een uniek exemplaar, ook vanwege de oranje details.

louwmanmuseum.nl

De Aston Martin van Sean Connery uit Goldfinger is nu in het Louwman Museum te zien.

De Aston Martin van Sean Connery uit Goldfinger is nu in het Louwman Museum te zien.

Alternatieve bedrijfsuitjes vanuit huis

Met de Online escape game kun je met je team of afdeling vanuit huis Arnhem redden. Bij de inlichtingendienst hebben hackers namelijk verontrustende informatie onderschept waaruit blijkt dat de stad in gevaar is. Een speciale host leidt het spel en deelt de deelnemers in twee groepen. Wie kan in het snelst - binnen 75 minuten - de vragen beantwoorden door goed online te speuren en daarmee Arnhem voor een ramp behoeden?

Wie meer zin heeft om te swingen, kan Online muziek bingo spelen. Ook hier kom je ‘live’ samen en krijg je van de quizmaster een bingokaart met artiesten in plaats van getallen. Herken je de zanger(es), dan mag je een kruisje zetten. Pas wel op, want je weet wat er gebeurt als je valse bingo hebt.

Voor de filmliefhebbers is er het spel Moviebusters waarbij je een code moet kraken en voorkomen dat een geheim genootschap een ’mindcontrol’-boodschap gaat verspreiden tijdens de Oscaruitreiking.

hollandevenementengroep.nl

Voorstellingen vanaf de bank

Niet naar het theater, toch genieten van Nationale Opera en Ballet. Dankzij het online programma komen diverse voorstellingen de huiskamer binnen. Het aanbod wisselt regelmatig.

Tot en met zaterdag 7 november kun je de beelden aanvragen van Live, het meest legendarische ballet van choreograaf Hans van Manen, dat door gebruik van live videobeelden over deze tijd lijkt te gaan. En vanaf zaterdagavond delen de makers Manoeuvre, een nieuwe choreografie van Juanjo Arqués. Daarnaast ziet u in deze online voorstelling nog niet eerder hier vertoonde choreografieën uit Dancing Apart Together.

Liefhebbers van opera kunnen tot en met zondag 8 november de voorstelling Ritratto van Willem Jeths te zien, die in maart jongstleden online in wereldpremière ging. De opera, over de extravagante Italiaanse kunstmuze en mecenas Luisa Casati, was tijdens de eerste lockdown al een groot online succes.

Op de site operaballet.nl kun je ook terecht voor podcasts, documentaires en zelfs games en quizzen.

Magie in je eigen woonkamer

Kom van je bank af en ontdek je eigen woning. Dat is de boodschap van Square 2.1, een verrassende circusact met de drie kunstzinnige jongleurs van de Rotterdamse Tall Tales Company. Geen clownesk optreden, maar een serie diepzinnige video’s waarin circus, kunst, poëzie en magie worden verbonden met het geheime ritme van getallen.

Je wordt uitgenodigd om met je iPad, telefoon of laptop de verschillende ruimtes van je huis door te lopen. Op elke plek bekijk je een nieuwe scène, waarbij het trio jongleert op hypnotiserende muziek, terwijl een voice over je laat wegdromen bij mooie herinneringen, of je juist op het verkeerde been zet door de vertrouwde omgeving met andere ogen te laten bekijken. In welk ritme zit je zelf? En bepaal jij dat, of is het voorgeprogrammeerd?

Tickets: €14 voor één huishouden.

Alle info en tickets: square2-1.nl/