Nieuws/Entertainment
1480474227
Entertainment

Rechter blijft betrokken bij scheiding Brangelina

De rechter in de scheidingszaak van Angelina Jolie en Brad Pitt wordt niet gewisseld. De actrice had verzocht om een andere rechter omdat de man ’banden zou hebben’ met haar ex, maar dat verzoek is volgens Amerikaanse media afgewezen.

Afgelopen zomer vroeg Angelina om een andere rechter omdat hij ook betrokken zou zijn bij andere zaken waar Brads advocaat aan werkt. Volgens de actrice zou hij hierdoor partijdig kunnen zijn bij de behandeling van hun scheiding. Dat verzoek is nu echter afgewezen in verband met onvoldoende bewijs.

Angelina vroeg al in 2016 een scheiding aan. Net als vele andere sterren betalen de twee exen een privérechter in hun scheidingszaak zodat veel persoonlijke en financiële details geheim blijven. Bepaalde verzoeken moeten echter wel volgens de standaardprocedure worden ingediend en zijn dus openbaar.

Hoewel de scheiding dus nog altijd niet rond is, werden de twee vorig jaar al officieel single verklaard door de rechter. Angelina en Brad waren twee jaar getrouwd en in totaal twaalf jaar samen toen de actrice een scheiding aanvroeg. Samen hebben ze zes kinderen, waarvan de oudste drie zijn geadopteerd.