Entertainment/Sterren
1480958713
Sterren

Vrouw klaagt Chris Brown aan voor verkrachting en eist 20 miljoen

Een vrouw beschuldigt Chris Brown ervan dat hij haar eind december 2020 heeft gedrogeerd en verkracht. Ze klaagt de zanger aan voor 20 miljoen dollar (18 miljoen euro), meldt TMZ.

De vrouw beweert dat Brown haar bij hem thuis uitnodigde, waarna ze gedesoriënteerd raakte na een drankje dat hij voor haar had ingeschonken. Vervolgens nam de 32-jarige artiest haar mee naar zijn slaapkamer, waar hij haar zou hebben verkracht. Een dag later zou hij haar een bericht hebben gestuurd, waarin hij eiste dat ze een morning-afterpil zou nemen.

Vanwege de emotionele schade die de vrouw naar eigen zeggen heeft opgelopen, eist ze 20 miljoen dollar van Brown. De vrouw deed eind december 2020 geen aangifte omdat ze zich schaamde.

Reactie

Brown lijkt te reageren op de aanklacht via zijn Instagram Stories. Hij zegt te hopen dat mensen „het patroon” zien. „Dat ze altijd deze bullshit proberen uit te halen wanneer ik met muziek of een project kom.”

Het is niet de eerste keer dat Brown in verband wordt gebracht met een geweldsincident. In 2009 werd hij veroordeeld wegens het mishandelen van zangeres Rihanna, zijn toenmalige vriendin.