Nieuws/Entertainment
1482645858
Entertainment

Dionne Stax gaat Gouden Televizier-Ring Gala presenteren

Dionne Stax

Dionne Stax

Dionne Stax en Rik van de Westelaken gaan samen het Gouden Televizier-Ring Gala presenteren. Dit kondigde AvroTros donderdag aan, kort nadat bekend werd dat Jan Smit tot de genomineerden behoort met zijn programma Beste zangers. Dionne Stax mag Jan Smit vervangen.

Dionne Stax

Dionne Stax

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt woensdag 9 oktober plaats. Jan Smit presenteert het gala sinds 2014 regelmatig. In 2017 besloot hij de avond niet te presenteren omdat zijn programma Beste zangers ook toen kans maakte op de Televizier-Ring. In dat jaar won Arjan Lubach de felbegeerde publieksprijs met zijn programma Zondag met Lubach.

Dat Dionne het tv-gala mag presenteren maakte AvroTros op ludieke wijze bekend op sociale media. Een videootje geeft inzicht in een groepsgesprek op WhatsApp tussen Jan Smit en Rik van de Westelaken. „Ha Rik, mijn plannen voor 9 oktober zijn veranderd”, appt Jan. „Ik heb iets belangrijks die avond.” Rik, die vorig jaar zijn debuut maakte als presentator van het gala, vindt het een goed excuus van Jan dat ze dit jaar niet opnieuw samen het gala presenteren. Jan voegt daarop Dionne toe aan de groepsapp, volgens hem iemand die „net zo knap en grappig is als ik.” Zij heeft er zin in. „We gaan er een mooie show van maken”, reageert ze.

Transfer

Dionne Stax nam in augustus afscheid van het NOS Journaal, dat ze twaalf jaar presenteerde. De presentatrice verruilde de NOS voor de AvroTros, waar ze aan de slag gaat bij de radio en meerdere tv-programma’s gaat presenteren, waaronder het programma DNA Onbekend. Ook maakt ze vanaf 1 januari een nieuw middagprogramma op NPO Radio 1 samen met Toine van Peperstraten.

Met haar transfer komt de 34-jarige Stax ook nadrukkelijk in beeld voor de presentatie van het Eurovisiesongfestival, dat volgend jaar in Nederland plaatsvindt. AvroTros is medeorganisator van dat evenement.