Entertainment/TV
1483778300
TV

Op1 verslaat Jinek voor vierde keer

Voor de vierde dag op rij trekt de nieuwe NPO-talkshow Op1 meer kijkers dan RTL-concurrent Eva Jinek. Naar het vierde presentatieduo Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck keken donderdagavond 939.000 mensen, ruim 100.000 kijkers méér dan Op1 woensdag trok. Voor Jinek bleven 840.000 mensen thuis. Dat blijkt uit de vrijdag gepresenteerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De ’talkshow-oorlog’ woedt in alle hevigheid. NPO heeft het reclameblok vóór Op1 geschrapt om het aantrekkelijker voor de kijkers te maken om ’in te stappen’ in het programma, dat elke avond van de week door een ander duo wordt gepresenteerd. Het presentatieduo Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra trok maandagavond de meeste kijkers van de vier teams die tot nu toe geweest zijn. RTL start nu al vóór 22.15 uur met Jinek, om NPO te slim af te zijn.

Eva Jinek had jarenlang een late night-talkshow op NPO, maar stapte eind vorig jaar over naar de commerciëlen.

Over mijn lijk

De eerste aflevering van Over mijn lijk met Tim Hofman als presentator heeft donderdagavond iets meer dan een miljoen kijkers getrokken. Het programma van BNNVARA staat daarmee op de zesde plek in de Dag Top 25.

Frans en Mariska Bauer wisten met hun reisprogramma De Bauers in Argentinië 940.000 kijkers aan zich te binden, goed voor een zevende plek in de lijst. Ze bleven daarmee de talkshows Op1 en Jinek nipt voor.

Primetime was De slimste mens veruit het best bekeken programma van de avond. Voor de kennisquiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem bleven ruim 1,6 miljoen mensen thuis. Alleen het NOS Journaal van 20 uur werd beter bekeken, daarvoor kropen iets meer dan 2 miljoen mensen voor de buis.