Entertainment/Sterren
1485143152
Sterren

Humberto Tan na beschuldigingen Albert Verlinde: ’Pure smaad!’

Humberto Tan noemt de uitspraken die Albert Verlinde over hem deed „kolder.” In Shownieuws beschuldigt Verlinde de talkshowpresentator van grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Tans talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op de buis was. Verlinde roept RTL op een breder onderzoek te starten naar de „cultuur” die er in die tijd was bij RTL.

„Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ’iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad”, schrijft Tan op Twitter. „Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice.”

De RTL-presentator beraadt zich op juridische stappen. Artikel gaat verder onder de video.

Zaterdag werd duidelijk dat The Voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. RTL en producent ITV hebben een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen.

Verslaggever Jordi Versteegden sprak met een aantal betrokkenen. Een van hen is Lieke van Lexmond, de ex van Jeroen Rietbergen. Artikel gaat verder onder de video.

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van „seksuele aard” heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Tegen The Voice-coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat van het programma. Zijn collega-coach Anouk kondigde zondag op Instagram aan te vertrekken bij het programma.

Tips of weet u meer? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952

In verschillende programma's werd de seksrel van The Voice of Holland echter gebagatelliseerd, merkte misdaadverslaggever John van den Heuvel tot zijn verbazing op.

In onderstaande video maakte jurylid Anouk bekend te stoppen met het programma.