Entertainment/Royals
1486264601
Royals

Prinses Ariane blaast zaterdag 14 kaarsjes uit

Groot feest vandaag in de koninklijke familie: prinses Ariane is jarig!

Groot feest vandaag in de koninklijke familie: prinses Ariane is jarig!

Den Haag - Prinses Ariane, de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, wordt zaterdag 14 jaar. De muzikale scholiere is derde in lijn voor de troon, na haar zussen Amalia (17) en Alexia (15). Vaak wordt zij de benjamin genoemd van het koninklijk gezin, hoewel zij juist een rustige, weloverwogen indruk maakt.

Groot feest vandaag in de koninklijke familie: prinses Ariane is jarig!

Groot feest vandaag in de koninklijke familie: prinses Ariane is jarig!

In tegenstelling tot haar zus Amalia zal zij later, net als haar zus Alexia, waarschijnlijk voor haar eigen inkomsten moeten zorgen. Zodoende heeft zij meer vrijheid in haar studiekeuze en zal zij minder verplichtingen krijgen namens de koninklijke familie.

Dat zij wel degelijk een prinses is, blijkt eruit dat er straten naar haar zijn genoemd, een haven op de Tweede Maasvlakte, een windmolenpark in de Wieringermeer, dat ze ooit werd afgebeeld op kinderpostzegels en dat defensie een heel nieuw korps naar haar noemde, dat is toegelegd op informatietechnologie.

Gymnasium

Net als haar zussen volgt de jarige het Haags Sorghvliet Gymnasium, waar ze in de tweede klas zit. Over Ariane – door haar familie uitgesproken als Ariaan – is weinig meer bekend dan dat ze gitaar speelt en op jazzballet zit, dat ze goed tekent en hockey speelt en dat ze graag uit rijden gaat met haar paard Fredje.

Bij de fotomomenten van de koninklijke familie komt iets meer naar buiten wat voor iemand zij is. Prinses Amalia schrijdt dan koninklijk voor de fotografen langs, prinses Alexia paradeert als een mannequin en prinses Ariane zet nuchter de ene voet voor de andere.

Op haar verjaardag kan zij waarschijnlijk de felicitaties tegemoetzien van vele familieleden, haar vriendinnen en vrienden en haar peetouders, onder wie Guillaume erfprins van Luxemburg en Tijo baron Collot d’Escury, uit de raad van bestuur van de internationale bedrijfsadviseur Roland Berger. Hij is een schoolvriend van de koning.

Prins Floris

Mogelijk gaan er ook nog felicitaties over en weer met prins Floris, de jongste zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De prins wordt zaterdag 46 jaar.