Nieuws/Entertainment

Brandt Corstius en Musters Taalkenners 2017

Hollandse Hoogte

Aaf Brandt Corstius en Marcel Musters mogen zich de Taalkenners van 2017 noemen. Ze wonnen De Avond van Taal die de NTR zaterdagavond uitzond op NPO 2.

Hollandse Hoogte

Columnist en schrijver Aaf Brandt Corstius en acteur Marcel Musters namen tijdens de taalavond op tegen zanger Dave von Raven en gitarist Arjan Spies van The Kik. Andere teams bestonden uit de politici Paul van Meenen (D66) en Judith Tielen (VVD) en Diederik Boomsma (CDA) en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie).

Na een taalquiz met diverse speelrondes werden de teams door middel van een kort dictee getest op hun kennis van spelling en interpunctie. Het dictee werd voorgelezen door Annechien Steenhuizen.

Tijdens de eerste Avond van Taal werd het woord plofklas uitgeroepen tot woord van het jaar. De blauwe tegel voor de ‘slechtste slogan’ ging naar ‘Van kop tot kont, worst in de mond’, passend bij de worstenbroodjes van Millse molen De Korenbloem uit Mill. Andere genomineerde slogans waren ‘Voor iedere gleuf een doos’ en ‘Alles om uw poes mee te verwennen, ook als u een kater heeft’.

Bekijk meer van