Nieuws/Entertainment
1488634029
Entertainment

Vader Naya Rivera haalt flink uit naar Glee-producent

George Rivera, de vader van de in juli 2020 overleden Glee-actrice Naya Rivera, heeft zich op Twitter in niet mis te verstane woorden uitgelaten over een van de producenten van de show. Rivera richtte zijn pijlen op Ryan Murphy, die volgens hem niet zijn afspraak is nagekomen om een ’studiepotje’ te creëren voor Naya’s 5-jarige zoon Josey.

Volgens George zou Ryan samen met twee andere producenten, Brad Falchuk en Ian Brennan, hebben toegezegd een fonds op te richten zodat Josey later kan gaan studeren. Maar daar heeft Ryan zich niet aan gehouden, zo claimt George. „Iedereen weet wat Ryan Murphy heeft gedaan, of beter gezegd: wat hij níet heeft gedaan.”

Fans van Naya spoorden haar vader aan om meer details te verschaffen, iets waaraan George gehoor gaf. „Als je onderdeel bent van de Hollywood elite, dan worden sommige mensen behandeld alsof ze minder zijn dan die zogenaamde elite. Publiekelijk worden er allerlei mooie beloftes gemaakt, maar die worden uiteindelijk niet ingelost. Naarmate de tijd verstrijkt zijn het slechts loze woorden, wat pijnlijk is bij een tragedie zoals deze. We hebben geen telefoontje gehad, niks.”

Het is niet duidelijk waarom Rivera specifiek uithaalt naar Murphy en niet de twee andere producenten.

Naya Rivera verdronk op 13 juli 2020, toen ze met haar zoontje aan het varen was op een meer in Californië. Toen ze een stukje wilde gaan zwemmen verdronk ze, nadat ze Josey eerst veilig wist te stellen. Het jongetje werd later door mensen die voorbij voeren gespot en gered.