Entertainment/Film
1488665919
Film

’F*ck de liefde’

Treurigstemmend zwijmelwerkje

— Wat: film, komedie, romantiek

— Regie: Lodewijk van Lelyveld, Appie Boudellah

— Met: Bo Maerten, Yolanthe Cabau, Thijs Römer

Zonderbroekenlol in ’F*ck de liefde’.

Zonderbroekenlol in ’F*ck de liefde’.

Als we goed hebben geturfd, zijn er sinds 2000 circa vijftig(!) Nederlandse liefdeskomedies gemaakt. Dat de vijver met origineel bronmateriaal inmiddels wel is leeggevist, bewijst de treurigstemmende romkom F*ck de liefde.

Zonderbroekenlol in ’F*ck de liefde’.

Zonderbroekenlol in ’F*ck de liefde’.

„Liefde is één groot spel waar iedereen zijn eigen regels voor verzint”, zegt de overbekende voice-over op de klanken van een zomers deuntje aan het begin van de film. En zo weten we binnen een minuut al precies waar dit zwijmelwerkje ongeveer naartoe zal sukkelen. Gevolgd worden zes tamelijk ongelukkige dertigers die ieder op hun eigen manier worstelen met het huwelijk, de relatie of hun single-status.

Voor het optuigen van alle amoureuze intriges hebben de regisseurs Lodewijk van Lelyveld en Appie Boudellah goed naar het oeuvre van romkom-koning Johan Nijenhuis gekeken. Een exotische locatie (Curaçao): check! Enkele mooie (soap-)koppies (Bo Maerten, Victoria Koblenko, Yolanthe Cabau): check! Wat slimme subsponsoring (een touroperator): check!

Zo is F*ck de liefde een ongeïnspireerde Nijenhuis-kloon geworden die het niveau van een schooltoneelstuk nauwelijks ontstijgt. Chemie ontbreekt, de dialogen zijn beschamend en de pijnlijk onleuke grappen missen doel. „Auw, mijn piepie” jammert een jongetje nadat hij een Viagra-pil voor een snoepje heeft aangezien. U leest, F*ck de liefde legt de lat schaamteloos laag.