Nieuws/Entertainment
1490747
Entertainment

Justin Timberlake steunt actie Hollywoodvrouwen

Justin Timberlake

Justin Timberlake

Het werd neergezet als een actie voor vrouwen, door vrouwen, maar ook Justin Timberlake laat maandagavond op Instagram weten de Time’s Up-missie te ondersteunen.

Justin Timberlake

Justin Timberlake

„Niet langer moeten we seksueel misbruik en ongelijkheid op de werkvloer als normaal accepteren. Het is NIET normaal”, schrijft de wereldster bij de post die rondgaat op social media voor de actie Time’s Up.

Naast veel respect en complimenten voor het innemen van dit standpunt, krijgt de zanger en acteur ook wel kritiek: hij wordt uitgemaakt voor hypocriet gezien zijn eigen gedrag richting vrouwen. Onlangs kreeg Timberlake ook nog de wind van voren van de adoptiedochter van Woody Allen, die niet kon begrijpen dat hij en Kate Winslet in Allens film speelden, terwijl ze op de hoogte konden zijn van de beweringen dat Allen zijn dochter misbruikt heeft.

Eerder vanavond werd bekend dat meer dan 300 bekende namen uit de entertainmentindustrie de handen ineen hebben geslagen voor het gezamenlijke initiatief Time’s Up naar aanleiding van de #metoo-kwestie. Men stelt dat de tijd van stilte, wachten en het tolereren van discriminatie, intimidatie en misbruik voorbij is.

Het project, waar ook talloze schrijfsters, producers, regisseurs en scenaristen bij betrokken zijn, bestaat onder meer uit een fonds waarmee slachtoffers van seksueel misbruik financieel worden bijgestaan. Onder hen zijn ondermeer actrices Natalie Portman, Emma Stone, Kate Hudson, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon en Meryl Streep. Vandaag werd ook bekend dat zij inmiddels al dertien miljoen dollar hebben opgehaald.