Nieuws/Entertainment

Vliegende start verkoop tickets Taylor Swift

Hollandse Hoogte

Taylor Swift heeft in één week voor maar liefst 180 miljoen dollar aan kaartjes voor haar Reputation Stadium Tour verkocht. Dat is omgerekend zo'n 150 miljoen euro.

Hollandse Hoogte

Volgens Billboard werd dit gerealiseerd door vier dagen exclusieve voorverkoop aan fans en drie dagen openbare verkoop. Hoewel geen van de shows tot nu toe uitverkocht is, verloopt de verkoop volgens de verwachting van het team van Taylor. Na de enorme vraag naar tickets voor haar laatste tour, die leidde tot de verkoop van miljoenen tickets aan handelaars die ze tegen hogere kosten weer doorverkochten, maakten Taylor en haar team gebruik van de methode van langzame ticketverkoop voor de Reputation Stadium Tour. Dit betekent dat tickets hoger geprijsd zijn dan voor eerdere tours, om sjacheraars te ontmoedigen, en veel fans hebben hun eigen ’slots’ gekregen, waarna ze de tourkaartjes kunnen kopen.

Als de kaartverkoop in dit tempo doorgaat, kan Taylor's Reputation Stadium Tour 450 miljoen dollar, omgerekend 375 miljoen euro, opleveren. Daarmee zou het een van de best lopende tours aller tijden zijn. Taylor Swift begint haar concertreeks op 8 mei in Glendale, Arizona en zal vooral langs stadions in Noord-Amerika en Canada toeren. In juni staan er zes optredens in Engeland en Ierland op het programma. Ze komt niet naar Nederland.

Lees meer over