1496502
Entertainment

Leonardo DiCaprio volgende maand in Amsterdam

De Oscarwinnende acteur Leonardo DiCaprio (43) komt op 15 februari spreken namens zijn eigen stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation op het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij.

Voor zijn stichting zet de Hollywoodster zich in voor een beter klimaat. Hij is dan ook erg enthousiast over de Postcode Loterij en haar bijdrage aan de goede doelen. „De Nationale Postcode Loterij is van enorme waarde voor een betere wereld.” DiCaprio voegt daaraan toe: „Ik kijk ernaar uit om dit jaar bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig te zijn en te spreken over zaken waar ik me zo intens bij betrokken voel.”

Naast zijn acteerwerk zet Leonardo zich al langere tijd in voor de aarde. In 1998 richtte hij al de Leonardo DiCaprio Foundation op en in 2016 vroeg hij aandacht voor milieuvervuiling met de populaire documentaire Before the Flood. DiCaprio heeft al meerdere awards in ontvangst mogen nemen voor zijn inzet voor de aarde. Zo werd hij onder anderen in september 2014 benoemd tot ‘Boodschapper van de Vrede’ voor de Verenigde Naties met specifieke aandacht voor klimaatverandering en ontving hij een Crystal Award van het World Economic Forum voor zijn werk om wereldwijd aandacht te besteden aan de dringende noodzaak om klimaatverandering aan te pakken.