Entertainment/Sterren
1498105733
Sterren

Komiek alsnog in de cel?

Aanklagers verzoeken zaak tegen Bill Cosby te heropenen

Bill Cosby

Bill Cosby

Aanklagers hebben het hooggerechtshof in Pennsylvania verzocht de misbruikzaak tegen Bill Cosby te heropenen. Ze hebben volgens Amerikaanse media een verzoek daarvoor ingediend, nadat de veroordeling van Cosby voor seksueel misbruik uit 2018 eerder dit jaar werd geschrapt.

Bill Cosby

Bill Cosby

De 84-jarige komiek en acteur kreeg in 2018 een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar. Cosby ging in hoger beroep, omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest. Er werd namelijk gebruik gemaakt van een verklaring die de acteur ooit aflegde in een civiele rechtszaak.

Hij dacht dat die verklaring nooit tegen hem kon worden gebruikt in een strafzaak, maar dat gebeurde uiteindelijk toch. Aanklagers hebben daarmee zijn rechten geschonden, zo vond Cosby. In juni kreeg de acteur gelijk en kwam hij op vrije voeten.

Over de beloftes rond de verklaring van Cosby verschillen zijn advocaten en de aanklagers van mening. Onder meer vanwege die onduidelijkheden willen de aanklagers dat het hooggerechtshof zich buigt over de zaak.