Nieuws/Entertainment
150379776
Entertainment

Fans ’organiseren’ babyborrel voor Delphine Boël

Delphine Boël

Delphine Boël

Nu koning Albert maandag na een jarenlange juridische strijd heeft erkend dat Delphine Boël zijn dochter is, vindt een fan dat haar ’geboorte’ moet worden gevierd. Daarom is op Facebook een fictieve babyborrel georganiseerd voor de 51-jarige kunstenares. Inmiddels hebben dinsdagochtend bijna 10.000 mensen zich voor het evenement aangemeld en zijn ruim 39.000 mensen erin geïnteresseerd.

Delphine Boël

Delphine Boël

Hoewel het uiteraard gaat om een grap, heeft de organisator mooie plannen voor de festiviteiten komende zaterdag. Zo zou het feest moeten plaatsvinden op het Koninklijk Paleis en is Alberto Vermicelli uit Samson en Gert, gespeeld door Koen Crucke, de optredende artiest. Geïnteresseerden overleggen daarnaast druk over potentiële cadeautjes en er zijn meerdere geboortekaartjes in elkaar geknutseld.

Albert ontkende jarenlang dat Boël zijn dochter is, maar heeft het maandag toch toegegeven naar aanleiding van de dna-test die op last van het hoogste rechtscollege van België werd afgenomen. De kunstenares stapte in 2013 naar de rechter, omdat ze vermoedde dat niet Jacques Boël maar koning Albert haar biologische vader was. In een later stadium dwong ze erkenning door Albert af, hij wist de rechtszaak jarenlang te rekken.

Vorig jaar oordeelde het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege van België, dat het voormalig staatshoofd van onze zuiderburen dna moest afstaan. Dat deed de vader van de huidige koning Filip uiteindelijk in mei nadat hem een dwangsom van 5000 euro per dag was opgelegd indien hij geen dna-materiaal af zou staan. Onderzoek wees uit dat Boël inderdaad zijn dochter is. De gepensioneerde vorst zal niet langer juridisch betwisten dat hij de wettelijke vader is.