Nieuws/Entertainment
1508019
Entertainment

Geboortestad wil eer betonen aan ’hun’ wereldberoemde ster

Justin Bieber krijgt museumtentoonstelling

Justin Bieber

Justin Bieber

Meestal krijgen sterren pas een plekje in musea na hun leven, maar Justin Bieber is nu al onderwerp van een tentoonstelling in zijn eigen geboortestad Stratford in Canada. Dat meldt People Magazine.

Justin Bieber

Justin Bieber

Verschillende voorwerpen van Justin worden er tentoongesteld onder de titel: Steps to Stardom. Zo zijn er de drumset die hij als kind had, zijn ijshockeyoutfit, een aantal microfoons, verschillende awards die hij won en persoonlijke brieven, waaronder één van Michelle Obama. In de loop van de tijd zal de tentoonstelling met nieuwe voorwerpen worden aangevuld.

Volgens samensteller John Kastner, die hulp kreeg van Justins grootouders, was de zanger verheugd met het eerbetoon in de stad van zijn jeugd. „We hebben hem erg kort gesproken en hij liet weten het te waarderen. Stratford en de trappen van het Avon Theatre waren een keerpunt in zijn leven, maar veel mensen hier wisten al jaren daarvoor dat hij talent had.”

Het plan voor de show kwam na een vraag van het Canadese Parlement waarom Justin nog niet was geëerd in zijn geboortestad. Justin werd in Stratford opgevoed door zijn moeder Pattie Mallette en zijn grootouders Bruce en Diane. Zijn moeder postte video’s van Bieber tijdens een lokale talentenjacht, waarop manager Scooter Braun hem opzocht in Stratford om hem een contract bij Ushers label te geven: het begin van zijn huidige wereldwijde roem.