Nieuws/Entertainment
1509881726
Entertainment

ESF: uitnodiging nog niet verstuurd, Heddy was zeker welkom

Heddy Lester, die Nederland in 1977 vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, stond zeker wel op de gastenlijst voor het Eurovisie Songfestival. Maar de officiële uitnodigingen waren nog niet verstuurd. Dit zou pas eind maart gebeuren, toen al bekend was dat het evenement door de coronapandemie niet door kon gaan.

Dat laat een woordvoerder van de NPO dinsdag weten. Lester meldde in een interview op NPO Radio 5 heel boos te zijn dat zij niet was uitgenodigd. De zangeres vindt het naar eigen zeggen „te achterlijk voor woorden, echt, het is schandalig. Misschien dat de organisatie Mallemolen niet veel soeps vond. Of ze denken dat ik overleden ben.”

Maar dat is zeker niet het geval, beklemtoont de zegsman van het Eurovisie Songfestival. „Ze was zeer welkom, met een plus 1 zelfs. Maar niemand heeft een officiële uitnodiging ontvangen.” In een persbericht waarin werd aangekondigd dat alle Nederlandse oud-deelnemers zouden worden uitgenodigd, werd haar naam ook al genoemd.

Het is onduidelijk of het liedjesfestijn volgend jaar wel doorgaat. Het kabinet heeft duidelijk gemaakt dat grote evenementen pas mogelijk zijn als er een vaccin voor het coronavirus is gevonden. De organisatie van het ESF heeft laten weten zich te beraden op deze uitspraak.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo