Entertainment/Royals
1511322785
Royals

Catherine verstopt fotoboeken op straat

Catherine heeft vrijdag op een ludieke manier de eerste exemplaren uitgedeeld van het vrijdag verschenen fotoboek dat ze samenstelde over de impact van de coronacrisis in het Verenigd Koninkrijk. De hertogin van Cambridge ging de straat op om een paar boeken te verstoppen.

De gelukkige vinders hebben straks een speciaal exemplaar van Hold Still: A Portrait Of Our Nation In 2020 in bezit. Het is versierd met een gouden strik en binnenin treffen ze een brief van Catherine aan.

Niet alleen de vrouw van prins William ging met een stapel boeken op pad. Ook juryleden, mensen van wie hun foto in het boek is opgenomen en zogenoemde Book Fairies - een wereldwijd netwerk van literatuurliefhebbers die boeken verstoppen om ze te vinden, te lezen en weer achter te laten voor anderen - hebben boeken verstopt.

Online

Het initiatief voor het fotoboek is vorig jaar ontstaan. Samen met de National Portrait Gallery nodigde de hertogin mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. In totaal kregen zij ruim 31.000 foto’s binnen, waarvan honderd beelden de selectie voor het fotoboek hebben gehaald. Deze waren eerder ook in een onlinetentoonstelling te zien.

De opbrengst ervan wordt verdeeld tussen verschillende Britse projecten die zich inzetten voor mentale gezondheid en voor kunst, en The National Portrait Gallery