Nieuws/Entertainment
1517716
Entertainment

Te koop in Ommen: Aston Martin van Bram Moszkowicz

Bram Moszkowicz

Bram Moszkowicz

„Ik leef tegenwoordig op een ander niveau”, vertelde Bram Moszkowicz onlangs in gesprek met Beau van Erven Dorens in het televisieprogramma 5 Jaar Later. En dat daar geen woord van is gelogen, blijkt wel uit het feit dat de voormalig strafpleiter één van zijn favoriete bolides noodgedwongen van de hand heeft gedaan. De Aston Martin DB9 staat nu ’gewoon’ te koop bij een autobedrijf in het Overijsselse Ommen.

Bram Moszkowicz

Bram Moszkowicz

Er was een tijd dat het Moszkowicz op financieel gebied behoorlijk voor de wind ging, maar toen de oud-advocaat van de fiscus een boete en naheffing kreeg vanwege een forse belastingontduiking, moest het luxe leventje - inclusief de imponerende sportauto’s - langzaam maar zeker plaatsmaken voor een wat sobere levensstijl.

Tegenwoordig moet Moszkowicz, die in 2013 door het Hof van Discipline werd geschrapt als advocaat, het doen met „een BMW’tje van tien jaar oud”, zoals hij zelf vertelde in 5 Jaar Later. „Ik heb woningen moeten verkopen, ook die in Frankrijk waar ik mijn oude dag hoopte door te brengen. Mijn inboedel is verkocht en ik heb een overeenkomst met de belastingdienst waaraan ik moet afdragen. Nu rijd ik als autofanaat in een BMW’tje van tien jaar oud. Daar moet ik het dan maar mee doen.”

Eén van de voormalige pronkstukken uit Moszkowicz’ collectie is de Aston Martin DB9, die te koop staat bij Autobedrijf Dunnewind in Ommen. „De auto is via via hier beland. We hadden inderdaad gehoord dat hij van Moszkowicz was geweest en lazen dat later terug in de eigendomspapieren”, aldus Tom Dunnewind tegen RTV Oost. Volgens de auto-ondernemer zijn er in de bolide geen souvenirtjes gevonden die doen denken aan de beroemde vorige eigenaar. „Daar hebben we eerlijk gezegd ook niet eens naar gekeken. Toen de auto hier binnenkwam, is hij eigenlijk meteen doorgegaan naar de poetser.”

Voor wie geïnteresseerd is: de Aston Martin DB9 is van 2005 en heeft een kleine 130.000 kilometer op de teller staan. De vraagprijs bedraagt 54.500 euro.