Entertainment/Sterren
1518003677
Sterren

Stromae lanceert na acht jaar verrassend nieuwe single

Zanger Stromae heeft vrijdag verrassend een nieuw nummer gelanceerd, Santé, meldt het Nieuwsblad. Het is al acht jaar geleden dat de Brusselaar nog een single uitbracht. Vorige week raakte al bekend dat Stromae volgend jaar opnieuw zal optreden.

Het laatste album van Stromae Racine carrée verscheen in 2013, en zijn laatste optreden dateert uit 2015. Daarna stopte de zanger van hits als Formidable en Papaoutai met optreden om zich op andere projecten te focussen. Een tijd geleden kondigde Stromae wel aan in het najaar een nieuwe plaat te lanceren, maar de eerste single is dus nu al een feit.

Het nummer Santé is een lofzang voor de diversiteit, en is opgedragen aan mensen die in de luwte toch belangrijk werk verrichten. „Vliegtuigpiloot of verpleegster, vrachtwagenchauffeur of stewardess, bakker of visser, een borrel op de kampioenen van de slechtste tijden”, klinkt het in het nummer. Op Instagram verklapt Stromae dat de videoclip van het nummer vrijdagavond om 18 uur wordt gelanceerd.

Volgend jaar treedt Stromae al zeker op tijdens de Belgische festivals Werchter Boutique op 19 juni en op Les Ardentes op 10 juli.