Nieuws/Entertainment
1520149286
Entertainment

Vader Spears: Britney kan hier zelf een einde aan maken

Jamie en Britney Spears.

Jamie en Britney Spears.

De vader van Britney Spears zou graag zien dat zijn dochter geen curator meer nodig heeft. Volgens zijn advocaat, Vivian Lee Thoreen, vervult Jamie Spears die rol al sinds haar mentale inzinking in 2008, omdat dat in zijn ogen het beste is voor zijn dochter, zo vertelde ze aan CNN.

Jamie en Britney Spears.

Jamie en Britney Spears.

Hoewel Jamie Spears liever heeft dat de 39-jarige Britney geen curator nodig heeft, is dat volgens hem aan zijn dochter. „Of er wel of geen eind komt aan het toezicht hangt af van Britney. Als zij dat wil beëindigen kan ze een verzoek indienen”, aldus zijn advocaat.

Britney wil wel degelijk af van het curatorschap van haar vader, bleek eerder uit rechtbankdocumenten. Zo diende ze een verzoek in om een onafhankelijk bedrijf verantwoordelijk te maken voor haar persoonlijke en financiële beslissingen. Jamie blijft in ieder geval tot september haar curator.

Veel fans voeren al jaren campagne voor de ’vrijheid’ van hun idool onder de hashtag #FreeBritney. Een paar van deze actievoerders waren vorige maand ook te zien in de veelbesproken documentaire Framing Britney Spears. Hierin kwam onder meer het curatorschap en de intense media-aandacht waar de zangeres op jonge leeftijd mee te maken had aan bod.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo