Nieuws/Entertainment
1522223
Entertainment

„Dave Roelvink heeft ergere dingen gedaan”

Nummer Boef wordt niet geschrapt uit speelfilm

rapper Boef

rapper Boef

De commotie rond rapper Boef heeft geen invloed op het nummer van hem dat wordt gebruikt in de nieuwe Belgische speelfilm Patser. De song blijft gewoon te horen tijdens de aftiteling van de thriller, zo heeft de Belgische distributeur KFD woensdag gemeld.

rapper Boef

rapper Boef

„Het feit dat het nummer goed bij de film past, staat los van de discussie over Boef nu”, zegt een woordvoerster. „Het is één van de twintig nummers op de soundtrack. Daar gaan we niets aan veranderen.” Het lied is in de film beland dankzij Ali B, de manager van Boef die ook een rol in Patser speelt.

De thriller vertelt het verhaal van vier jongeren uit Antwerpen die een cokedeal saboteren en de drugs zelf verpatsen. Behalve de 36-jarige rapper speelt ook Eric Corton een rol. De film gaat eind januari in première in België.

’Dave deed ergere dingen’

Boef kwam in opspraak nadat hij in een filmpje drie aardige meisjes die hem een lift aanboden voor hoeren had uitgemaakt. Hij leek weinig berouw te tonen voor zijn uitspraken. Sommige radiozenders weigeren sindsdien muziek van hem te draaien, sponsors trokken hun handen van hem af en verscheidene festivals en podia cancelden optredens.

In Club Déjavu in Dinxperlo is rapper Boef in februari gewoon welkom, meldt Omroep Gelderland. „Dave Roelvink heeft ergere dingen gedaan en daar wordt niets over gezegd”, aldus de uitbater van Club Déjavu.