Nieuws/Entertainment
1523296
Entertainment

Bekende actrice wil niet meer met Woody Allen werken

Greta Gerwig

Greta Gerwig

Greta Gerwig heeft in een interview met de NY Times laten weten dat ze na rijp beraad besloten heeft niet meer met Woody Allen te werken, sinds zijn adoptiedochter Dylan Farrow hem beschuldigde haar als kind misbruikt te hebben. Het is voor het eerst dat ze reageert op vragen over Allen.

Greta Gerwig

Greta Gerwig

In 2012 speelde de regisseur en actrice een rol in Allens film To Rome with Love. Tijdens de Golden Globes afgelopen weekend gingen de vragen dan ook niet zozeer over de twee awards die Greta Gerwig in de wacht sleepte met haar film Lady Bird, maar veel meer over haar eerdere samenwerking met de omstreden filmmaker Woody Allen. Op dat pijnlijke onderwerp wilde ze niet ingaan, wat haar op veel kritiek kwam te staan. Nu, in een interview met de New York Times, geeft ze dan toch haar commentaar.

„Ik neem de beschuldigingen erg serieus en heb er intensief over nagedacht. Het heeft me wat tijd gekost om mijn gedachten op een rij te krijgen en goed te kunnen verwoorden wat ik wil zeggen. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar dit is mijn conclusie: als ik toen had geweten wat ik nu weet, zou ik nooit in zijn film gespeeld hebben.” En dat geldt nu dus ook voor haar toekomst. „Ik heb sindsdien nooit meer voor hem gewerkt en ik zal ook niet meer voor hem werken.”

’Mijn hart brak’

Allens adoptiedochter Dylan Farrow beschuldigt hem al jaren van seksueel misbruik toen zij een kind was en verwachtte juist in de nasleep van #metoo eindelijk gehoor te vinden, zo schreef ze in december vorig jaar in een heftig opinieartikel in de Los Angeles Times. Ze stelde dat ’het systeem’, waaronder journalisten en A-list-sterren, ’Woody Allen nog steeds beschermt’. Een week later trok ze van leer op Twitter tegen Justin Timberlake en Kate Winslet, die met hem samenwerkten in zijn nieuwste film Wonder Wheel. Woody Allen heeft de beschuldigingen altijd ontkend, maar zijn carrière in Hollywood wordt een steeds gevoeliger gespreksonderwerp.

Gerwig: „Toen ik de verhalen van Dylan Farrow las, realiseerde ik me dat mijn samenwerking met Allen haar pijn heeft gedaan. Mijn hart brak bij dat besef. Ik ben opgegroeid met de films van Woody Allen en ben erdoor gevormd als artiest. Dat feit kan ik niet veranderen, maar ik kan in de toekomst andere beslissingen nemen.”